"Ako ste zeleni iznutra, također ste čisti iznutra!"

 

Klorofil
detoksicira
i čisti krv.

Protiv lošega
zadaha
u ustima.

Korofil in koristi za zdravje

Klorofil – druge prednosti za zdravlje

»Rizik od razvoja raka jetre, želuca i pluća može se na jednostavan način prepoloviti redovitim dnevnim unašanjem jednostavnog, sigurnog i cjenovno vrlo pristupačnog klorofila.« Dr. Richard C. Heimsch

Klorofil je nesumnjivo potreban za zdravlje biljka, ali je također vrlo važan i koristan i za ljudsko tijelo. Klorofil ima alkalni utjecaj na tijelo i povećava kapacitet krvi za prijenos kisika.

Popis prednosti koje ima klorofil za vaše zdravlje gotovo je čudesan. Klorofil ima utjecaj na zdravlje, krvožilni sustav, probavu, imunološki i detoksikacijski sustav – sve to utječe na mnoge funkcije u tijelu:
• Čisti krv, dovodi kisik i gradi nove krvne stanice.
Detoksikacijski učinak na cijelo tijelo.
Obogaćen enzimima koji potiču pomlađivanje i obnovu stanica.
Obogaćen aminokiselinama.
Uklanja toksine iz jetre i poboljšava rad jetre.
Pomaže u raznim ovisnostima
Pomaže regulirati pH u tijelu (alkalizira tijelo)
Protuupalna svojstva.
Pomaže u zacjeljivanju rana.
Pomaže u boju protiv infekcija.
Antioksidant – neutralizira slobodne radikale
Promiče zdravu crijevnu floru.
Pomaže kod anemije zbog nedostatka proteina.
Štiti od raka
Pomaže u kožnim bolestima.
 

 

Klorofil i zdrava crijeva

Zdravlje počinje u crijevima. Kako bi zaista bili zdravi našem je probavnom sustavu potrebno oko 80% »korisnih« bakterija. Međutim, dobre bakterije u crijevima uspijevaju te se razmnožavaju jedino uz obilje kisika. Inače se počnu razmnožavati loše »anaerobne« bakterije. Klorofil je izvrstan pomagač za zdravo djelovanje crijeva jer sadrži puno kisika koji pomaže rastu dobrih – aerobnih bakterija.

Postoji dobar razlog zašto nas već cijeli život pokušavaju uvjeriti da je treba jesti što više svega što je zeleno. Što zelenija je biljka, više klorofila sadrži. Klorofil dovodi kisik u našu krv. Bez dovoljnih količina kisika naše tijelo postaje sporo i lijeno jer svi procesi u njemu zavise od dovoljne raspoloživosti kisika u stanicama. Sa premalo kisika je proizvodnja energije u tijelu smanjena pa se stoga usporava i naš metabolizam.

Već 1931. godine je dobitnik Nobelove nagrade na području medicine, Dr. Otto Warburg, zaključio da je nedostatak kisika u tijelu glavni uzrok mutacije stanica. Sa povećanim unosom klorofila u tijelo (bilo sa hranom obogaćenom klorofilom ili kao prehrambeni dodatak) također povećavamo i unos kisika u stanice našeg tijela.
 

Kancerogena oboljenja – antikancerogena svojstva klorofila

Klorofil pomaže kontrolirati enzime koji igraju ključnu ulogu u mitozi (stanična dioba). Kada je ovaj proces pod kontrolom tada je stanična dioba odnosno rast tumora suzbijen. Isto kao klorofil pomaže u izgradnji novih crvenih krvnih stanica, može također pomoći u njihovoj obnovi onemogućavajući razrastanje tumora u susedna tkiva. Studije su pokazale da genima koje su ozlijedile kancerogene tvari može pomoći klorofilin (tekući klorofil), oblik tekućeg klorofila gdje je osrednji atom magnezij zamjenjen bakrom. Jedna od studija koristila je klorofil za liječenje raka u crijevima. Kancerogene stanice prestale su rasti nakon samo 24 sata.

Klorofil štiti od niza karciogena koji se nalaze u različitim namirnicama kao što su orasi i žita, toksini u kuhanom mesu, kancergoene tvari iz zagađenog zraka. Klorofil inhibira metabolizam tih štetnih tvari u tijelu koje mogu ozljediti DNK. Studije objavljene u reviji »Carcinogenesis and Food and Chemical Toxicology« jasno su pokazale da klorofil inhibira proces karcinogeneze – daljnja istraživanja su također pokazala da klorofil djeluje preventivno protiv raka.

Klorofil je antioksidant - djeluje preventivno

Tekući klorofil ima visoki sadržaj vitamina A,C i E i stoga visoki antioksidativni kapacitet. Osim toga, također je utvrđeno da pomaže smanjiti upalne procese.

Keliranje teških metala

Klorofil je jedan od najvažnijih kelatora u prirodi. To je sposobnost pomoću koje na sebe veže i iz tijela uklanja teške metale kao živa.  

Kandida

Kandida je anaerobno biće i izvrsno uspijeva tamo gdje u tijelu nema kisika. Osim toga, obožava okolinu sa niskim pH. Klorofil dovodi kisik i do najudaljenijih dijelova tijela i podiže pH – savršen za borbu protiv kandide

Loš zadah

Klorofil ima protiv lošeg zadaha čak dvostruki učinak. Prvo, kao dezinfektor uklanja neprijatan miris u ustima i grlu, a drugo (još važnije) promiče zdrav probavni trakt, što je glavni uzrok lošeg zadaha

Imunološki sustav

Klorofil sadrži vitamin K, C, folnu kiselino, željezo, kalcij, proteine. Oni su neophodni za izgradnju i obnovu crvenih krvnih stanica i jačanje imunološkog sustava.