"Ako ste zeleni iznutra, također ste čisti iznutra!"

 

Klorofil
detoksicira
i čisti krv.

Protiv lošega
zadaha
u ustima.

Zeleni klorofil - čisti krv i detoksicira tijelo

Što je to klorofil? Zašto klorofil također nazivaju "čistač krvi"?

Zbog svoje sličnosti sa hemoglobinom klorofil ima nevjerojatna svojstva i sposobnosti u našem krvotoku. Klorofil učinkovito čisti vašu krv jer predstavlja stalnu »transfuziju« u naš krvotok. Nove doze klorofila iz dana u dan obnavljaju i stvaraju nove krvne stanice.

tekući klorofilŠto je uopće klorofil?

Klorofil je prirodna molekula koja pruža biljkama njihovu zelenu boju. Klorofil je također molekula koja je odgovorna za jedan od najčudesnijih procesa na zemlji – fotosintezu. Fotosinteza je proces koji pretvara sunčevu energiju, vodu i ugljikov dioksid u naš primarni izvor energije – glukozu. Sve životinje i ljudi na našoj planeti dobivaju energiju iz biljka, zbog čega je fotosinteza jedan od izvora života na zemlji. Stoga bez biljka također ne bi bilo ni života.

Klorofil i njegova sličnost sa hemoglobinom

Funkcije klorofila je 1913. godine otkrio njemački kemičar Dr. Richard Willstatter. On je došao do zaključka da ima molekula klorofila iznenađujuću sličnost sa hemoglobinom, crvenim bojilom u ljudskoj krvi. Osim centralnog atoma molekula je klorofila iznenađujuće slična po njegovoj atomskoj strukturi. Središnji atom u hemoglobinu je željezo, a kod klorofila magnezij. Zbog tih sličnosti klorofil osigurava veći dio sirovina koje su potrebne za zdrave, živahne crvene krvne stanice u ljudskom tijelu.

Klorofil donosi kisik do stanica

Jer hemoglobin donosi kisik u naše stanice, povećana razina hemoglobina povećava sposobnost crvenih krvnih stanica da prenose kisik do stanica. Više kisika u stanicama znači više energije, bolje osjećanje, više hranjivih tvari u stanicama...

Bolesti u našem tijelu napreduju tamo gdje nema kisika!

Anaerobne bakterije u našim stanicama napreduju tamo gdje nema prisutnosti kisika. Također je poznato da bolesti ne napreduju u alkalnom okruženju sa visokim Ph. Klorofil je snažan u oba područja. Osim toga, to donosi krv u kisik što također pomaže alkalizirati vašu krv. To je najbolji način da se naše tijelo bori protiv raznih bolesti. Sve ove prednosti izravno utječu na jačanje imunološkog sustava i na poboljšanje ukupne razine energije i dobrog osjećanja.
 

Koja je razlika između klorofila u povrću i tekućeg klorofila ili kapsulama klorofila?

Najbolji izvor klorofila je u zelenom lisnatom povrću kao što je npr. špinat, kelj, brokula, zelena salata... Ostali izvori mogu biti alge (spirulina, klorela) i trave kao što su djetelina lucerne, lišća duda. U čemu se, dakle, tekući klorofil razlikuje od prirodnog?

  • Tekući klorofil je topivi oblik klorofila u kojem je središnji atom magnezij zamijenjen atomom bakra.

  • Ova zamjena omogućuje da može tekući klorofil u našem krvotoku na sebe vezati kisik (kao što to radi hemoglobin) pa se stoga povećava količina kisika u vašoj krvi. Taj oblik klorofila također je poznat kao klorofilin

  • Klorofilin sadrži veću hranjivu vrijednost nego običan klorofil, a osim toga, naše ga tijelo lakše apsorbira i koristi.

  • Za razliku od običnog prirodnog klorofila koji se topi u masnoćama (za probavu i apsorpcijo treba masnoću), klorofilin mnogo lakše prelazi kroz stanične membrane i ulazi u stanice gdje djeluje kao antioksidant. U našem tijelu tekući je klorofil (ili klorofil u kapsulama) učinkovitiji od prirodnog klorofila.