"Ako ste zeleni iznutra, također ste čisti iznutra!"

 

Klorofil
detoksicira
i čisti krv.

Protiv lošega
zadaha
u ustima.

Detoksikacija tijela pomoću klorofila

Detoksikacija tijela sa klorofilom

Zdrav protok krvi i obilje kisika u krvi pomaže tijelu da se očisti od toksičnih primjesa pa stoga klorofil također ima izvrstan učinak detoksikacije. Klorofil veže na sebe toksine i teške metale i pomaže ih uklanjati iz tijela. Klorofil također promiče kretanje crijeva te je stoga odličan pomagač kada želimo očistiti toksine iz probavnog sustava.

razstrupljenje jeterUklanjanje teških metala iz tijela

Istraživanja su pokazala da klorofil pomaže u uklanjanju teških metala iz tijela. Klorofil čisti probavni trakt te ga opskrbljuje sa hranjivim tvarima. To omogućuje zacjeljivanje oštećene i narušene crijevne sluznice (sindrom propusnih crijeva). Klorofil izvrsno čisti cijeli organizam, ne samo probavni trakt. Klorofil je izvrstan čistač krvi i jetre jer ima sposobnost vezati na sebe teške metale (kelator teških metala).

Slobodni radikali

Klorofil ima sposobnost neutralizirati slobodne radikale i smanjuje oksidativne ozljede uzrokovane određenim kancerogenim tvarima. Jedna od znanstvenih studija pokazala je da klorofil smanjuje ozljede DNK uzrokovane alfa toksinom (kojeg najčešće uzrokuje kandida).

Klorofil i detoksikacija jetre

Klorofil u jetri potiče čišćenje i detoksikaciju u procesu takozvane faze II.
Faza II je proces detoksikacije u kojem jetra koristi enzime sa kojima pretvara otrovne tvari u manje otrovne kako bi ih naše tijelo moglo izlučiti. Osim toga klorofil također potiče regeneraciju oštećenih stanica jetre. Iako je pjegavi badelj poznat po tome da najbolje obnavlja stanice jetre, istog u posljednjim studijama klorofil u ovim svojstvima čak i nadmašuje.

Klorofil sprječava apsorpciju dioksina

Što su dioksini? Dioksini su zagađivači koji se nalaze u mnogim namirnicama. Oni su otrovne kemikalije naftnog podrijetla koje proizlaze iz proizvodnje herbicida (herbicide koriste u poljoprivredi za prskanje usjeva). Dioksini se, nažalost, lako apsorbiraju u ljudsko tijelo i pohranjuju u masnim stanicama. Istraživanja na životinjama su pokazala da dioksini uzrokuju oštećenja ploda (fetusa), pobačaj, mutacije stanica i poznati su kao kancerogene tvari. Klorofil sprječava apsorpciju dioksina i istovremeno povećava izlučanje dioksina.